Den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel har oplevet en omskiftelig periode siden hans afsked med Leicester City i sommeren 2022.

Efter sit skifte til OGC Nice i Frankrig, stod han over for udfordringer, da hans præstationer ikke levede op til forventningerne. Den unge polske målvogter Marcin Bulka pressede Schmeichel, hvilket til sidst førte til, at han ophævede sin kontrakt med Nice lige før transferdeadline.

Anderlecht var hurtige til at reagere og tilbød Schmeichel en kontrakt, selvom de allerede havde købt Maxime Dupé samme sommer.

Schmeichel blev straks førstevalg i den belgiske klub, på trods af kritik fra medier og eksperter. Nu åbner Schmeichel op for sin fortsatte hengivenhed til sin tidligere klub, Leicester City. Han indrømmer, at han aldrig ville kunne afvise dem, hvis de tilbød ham en tilbagevenden. “Hvis Leicester ringede, så tror jeg ikke, at jeg nogensinde ville kunne afvise dem,” udtaler Schmeichel til Sky Sports, ifølge Leicester Mercury.

En retur til Leicester synes dog usandsynlig på nuværende tidspunkt, da Leicester har investeret i Mads Hermansen, måske den bedste målmand i Championship.

Sky Sports har også nævnt Schmeichel som en potentiel erstatning for Newcastles målmand Nick Pope, der er ude med en skade.

Schmeichel, der er på en etårig aftale med Anderlecht, med mulighed for forlængelse, understreger sin tilfredshed i den belgiske klub. “Jeg er meget glad her og vil aldrig udvise respektløshed. Der sker underlige ting i fodbold hele tiden, og du ved aldrig,” siger han.

Han afslører også, at hans oprindelige intention ikke var at forlade engelsk fodbold og Leicester City. Da tilbuddet fra OGC Nice kom, var det mere en test af Leicesters interesse i at beholde ham. Svaret han fik, var dog ikke det, han havde håbet på.

Kasper Schmeichel, nu 37 år, har spillet de seneste ti kampe for Anderlecht i Jupiler Pro League. Hans karriere og loyalitet over for tidligere klubber, især Leicester City, understreger hans professionalisme og dedikation til sporten.