Den franske landholdstræner Didier Deschamps var ikke bleg for at rose “leder” Paul Pogba efter deres 2-1-sejr mod Kroatien i Nations League onsdag aften.

Pogba spillede ikke hele kampen, men blev derimod skiftet ind fra bænken i Zagreb. Han formåede herefter at levere en pragtfuld aflevering til Lucas Digne, der kunne sætte Kylian Mbappe op til at score det vindende mål i det 79. minut.

Antoine Griezman scorede kampens første mål allerede efter otte minutter. Det var dog blevet udlignet af Nikola Vlasic. Med Mbappes mål sikrede franskmændene dog, at de kunne tillægge deres score tre point, hvorfor de nu står lige med Portugal i Gruppe A3.

Deschamps roste Pogba

Deschamps havde ikke andet, end rosende ord til Manchester United-midtbanespilleren Pogba. Han var især imponeret over den aflevering, der førte til, at Mbappe kunne sende bolden i nettet i det 79. minut.

“Om Pogba kunne vi selvfølgelig tale om, at han var ubestridelig, men vi kunne sige det samme om Antoine Griezmann,” sagde Deschamps ved en pressekonference.

“Han er en af lederne, han har evnen til at være beslutsom, og også at være leder i gruppen. Han startede ikke inde, fordi det var klogere for ham ikke at starte ind med det problem, han havde, men ja, han er en af holdets vigtigste spillere.”

“Selvom det nogle gange kan være nogle hårde tider, har han en styrke til at bringe os sammen.”

“Han har også kvalitet i hans pre-assist. Jeg vil ikke tage noget væk fra kvaliteten i Lucas Digne, men han har en teknikkvalitet, ikke nødvendigvis ved at drible, som han har gjort det før, men denne aflevering er det, der udløser alt.”

Deschamps fik også ros

Deschamps lederskab blev også rost, idet Griezmann takkede sin træner for at spille ham som en central angriber, snarere end til højre, hvor han ofte bliver positioneret i Barcelona.

“Træneren ved, hvor han skal placere mig,” sagde Griezmann om Deschamps i et interview med TF1. “Jeg drager fordel af denne situation, af denne positon, og af at træneren og holdkammeraterne har tillid til mig.”

“Det var en kompliceret kamp. Ikke særlig flot at se, og ikke særlig flot at spille på en vanskelig bane. Vi vidste, hvordan vi led, og det vigtigste er at vinde og vise, at vi er stærke.”

Frankrig skal spille en venskabskamp mod Finland i næste måned, inden de afslutter deres kampe i Gruppe A3 mod Portugal og Sverige. Vinderen af gruppen kvalificerer sig til finaleturneringen med fire hold, som løber af stablen næste år.