Søndag aften lykkedes det for Italien at vinde over England i finalen ved dette års EM. Efter kampen var færdigafviklet, har UEFA uddelt to priser.

Først og fremmest er den italiensk målmand Gianluigi Donnarumma blevet kåret som turneringens bedste spiller. Det er en pris, han har sikret sig, da han flere gange har været afgørende for Italien.

LÆS OGSÅ: Klub forsøger at leje Braithwaite

Også i finalen var han en afgørende spiller for det italienske mandskab. Det beviste han, da han formåede at lave flere vigtige redninger i straffesparkskonkurrencen. Af denne grund spiller han naturligvis en stor rolle i, at Italien endte med at vinde dette års EM.

I løbet af turneringen blev det til i alt tre clean sheets og ni redninger for Donnarumma. Derfor er det vanskeligt at komme udenom, at han igen har bevist, at han er en af de bedste målmænd i verden. Det har sandsynligvis også betydet, at interessen for italieneren er steget efter EM.

Derudover har UEFA også uddelt en pris til den spiller, som har vist sig at være den bedste unge spiler ved turneringen. Denne pris er gået til den 18-årige spanske Pedri, der til dagligt tørner ud for FC Barcelona.

På trods af sin unge alder har Pedri har været fast spiller for det spanske landshold ved EM. Det var han også for FC Barcelona i hele 2020/21-sæsonen, hvor han spillede stort set alle kampe under Ronald Koeman.

Pedris flotte præstationer ved dette års EM er bestemt heller ikke gået ubemærket hen. Blandt andet har det fået landstræner Luis Enrique til at rose ham til skyerne.

LÆS OGSÅ: Koeman og Simeone godkender byttehandel mellem Barca og Atletico Madrid

“Hvad Pedri har gjort i denne turnering som 18-årig, har ingen gjort før – ikke engang Andres Iniesta. Det er utroligt og unikt,” har den spanske landstræner Luis Enrique udtalt.