Schalke fik tilkendt et straffespark i 4-2-sejren over Dortmund efter hånd på bolden i feltet. Dortmund-træner Lucien Favre kalder reglerne for en skandale.

Det kan vise at blive et meget dyrt nederlag, da Dortmund søndag tabte 4-2 hjemme til Schalke. Bayern München ligger nu nummer 1 med en kamp færre end Dortmund.

”Titelræset er ovre. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er meget svært at fordøje, men det er, hvad det er,” sagde træner Lucien Favre efter kampen.

Hans bitterhed var rettet imod dommeren, som fløjtede straffespark til Schalke fire minutter efter, at Götze havde bragt Dortmund foran efter 14 minutter. Det var Julian Weigl, der rørte bolden med hånden, men det er noget pjat at dømme straffe i den slags situationer, mener den schweiziske træner.

”Straffesparket viser, hvor latterlig fodbold er blevet. Håndbold-reglen er den største skandale i fodbold, og ingen ved noget om det. Det er en skændsel. Fodbold bliver til grin. Hvad vil de have at spillerne skal gøre, skære deres arme af? De folk, der har opfundet de her regler – jeg ved ikke, hvordan de kan se sig selv i spejlet,” rasede han.

Dortmund oplevede lidt af et kollaps i kampens anden halvleg, da både Marco Reus og Marius Wolf fik direkte røde kort efter voldsomme tacklinger.

Dortmund-kaptajnen Reus var da også undskyldende efter kampen.

”Det var et klart rødt kort. Jeg kom for sent. Alle, der kender mig, ved, at jeg ikke gjorde det for at skade ham. Jeg er ked af det på holdets vegne,” sagde angriberen til Sport1. Reus går dermed glip af Borussia Dortmunds to næste kampe i Bundesligaen. Han er tilbage i sidste runde, hvor klubben møder Borrusia Mönchengladbach. Bayern München møder Eintracht Frankfurt hjemme i sidste runde. En kamp, der også kan blive vanskelig, da Frankfurt kæmper om at slutte af i top-4.