Den tidligere Bayern-spiller Stefan Effenberg mener, at colombianske James Rodriquez bør finde andre græsgange. 

Da 27-årige James Rodriguez blev købt af Real Madrid fra Monaco i 2014, blev han betragtet som en fodboldverdenens mest lovende offensivspillere efter et flot VM i Brasilien. Men han slog aldrig rigtigt til i den spanske klub, og skiftede derfor til Bayern München på en to-årig lejeaftale i 2017. Under sydtyskernes nuværende træner Niko Kovac er colombianeren kun blevet brugt sporadisk, og nu slår Stefan Effenberg til lyd for, at Rodriquez finder en ny klub. Bayern har ellers mulighed for at købe spilleren fri permanent for cirka 310 millioner kroner, men det er hverken i klubben eller Rodriguez’ interesse, mener den 50-årige fodboldlegende. 

”Hvis han ser på sin situation på en rimelig måde, må James indse, at det rigtige at gøre for ham, er at forlade klubben,” skrev Effenberg i sin klumme i T-Online, som Goal skriver. 

”Han er nødt til at have det sjovt med at spille fodbold. Hvis han kun spiller 10, 12, 15 minutter, er han tabt.”

Men hvis hans umiddelbare fremtid ligger i Real Madrid, kan Rodriguez også få det svært der, mener Stefan Effenberg. 

”Måske bør han tage et helt nyt sted hen. Uanset hvad, må han væk fra Bayern.”

James Rodriguez blev i januar måned rygtet til Arsenal på endnu en lejeaftale. Ifølge den spanske avis El Confidencial er Real Madrid interesseret i at sælge Rodriquez  for at bruge pengene på andre nye spillere. I den forbindelse har bulletiner fra engelske medier gået på, at Liverpool og Manchester United kan være interesseret i at købe ham. Det vurderes i den spanske avis, at Real Madrid vil forlange et sted mellem 400- og 500 milioner kroner for den colombianske offensivspiller. Bayern München skal træffe en beslutning senest 15 juni, hvis de ønsker at gøre den nuværende lejeaftale permanent.