Martin Braithwaite tørner ud for Espanyol i den næstbedste spanske fodboldrække.

I et interview med TV 2 Sporten har han udtrykt sin klare intention om at tilkæmpe sig en plads på det danske landshold til det kommende Europamesterskab.

Med en imponerende statistik på 17 mål i 27 kampe har Braithwaite bevist, at han er en målfarlig angriber, hvilket gør ham til topscorer i sin liga. Denne præstation, mener han, bør være nok til at sikre ham en plads i Kasper Hjulmands trup.

LÆS OGSÅ: Usikker Martin Braithwaite tænker ikke så langt

Braithwaite understreger, at hans resultater på banen bør tale for sig selv. “Jeg tror bare, du skal kigge på tallene. De taler vist for sig selv. Hvis du spørger, hvem der er den skarpeste lige nu, så taler de for sig selv. Tallene lyver aldrig,” siger han til TV 2 Sporten.

Den 32-årige angriber har ikke ladet sig slå ud af at spille i en lavere række, men har i stedet brugt det som motivation til at kæmpe for sin drøm om at repræsentere Danmark ved EM.

Selvom Braithwaite har været en afgørende spiller for Espanyol, står Hjulmand over for et luksusproblem med flere dygtige angribere at vælge imellem, herunder Rasmus Højlund, Jonas Wind, Yussuf Poulsen, og Kasper Dolberg, som alle har repræsenteret Danmark i de seneste kampe.

Dette rejser spørgsmålet om, hvorvidt Braithwaite, med sin nuværende form og erfaring fra 69 landskampe og ti mål, kan tilføre det ekstra, som kan gøre forskellen for Danmark ved EM.

Det har været et stykke tid siden Braithwaite sidst har haft æren af at trække i den rød-hvide trøje; hans seneste optræden var tilbage i september, hvor han fik spilletid mod San Marino og var ubenyttet reserve mod Finland.