Den nuværende assistenttræner for det danske landshold er i søgelyset hos Heerenveen, skriver hollandsk medie. 

Jon Dahl Tomasson er en kendt og berømmet mand i hollandsk fodbold. I Feyenoord scorede han 48 mål i 101 kampe, hvor han også var med til at sikre klubben et mesterskab og en Uefa Cup-titel.

Forinden da spillede danskeren flere gode sæsoner i Heerenveen, og det er da også sidstnævne danskerklub, der nu rygtes interesseret i at hente den tidligere angriber som træner til klubben. Det skriver Tipsbladet og refererer til det hollandske fodboldmagasin Voetbal International. 

Heerenveen skulle være på jagt efter en ny træner, da klubben fyrede Jan Olde Riekerink i onsdag oven på en periode med dårlige resultater. Klubben har tabt tre ud af de sidste fire kampe i Æresdivisionen og ligger på en 10. plads.

Hollænderen blev hentet ind som cheftræner for knapt et år siden, og dengang blev Jon Dahl Tomasson også sat i forbindelse med klubben. Men han skulle afvist at have interesse i jobbet, da VM i Rusland stod for døren med det danske landshold. 

Jon Dahl Tomasson stoppede sin fodboldkarriere i 2011, hvorefter han påtog sig et job som assistenttræner i hollandske Excelsior. Han blev siden hen klubbens cheftræner i 2013. Siden kom han til Roda JC Kerkrade, og i 2015 blev han assistenttræner i Vitesse Arnhem. I marts 2016 blev han så assistenttræner for Åge Hareide og det danske landshold. 

Som spiller fik Jon Dahl Tomasson erfaring fra en række af Europas største ligaer. Han havde et mindre succesfuldt ophold i Newcastle, inden han blev købt af Feyenoord. Derefter nåede han at spille 76 kampe og score 22 gange i AC Milan, inden han blev købt af Stuttgart og siden hen af Villareal. Karrieren sluttede sig selvfølgelig i Holland hos Feyenoord.