Christian Eriksen var medskyldig i Citys scoring i kampens overtid i kvartfinalen i Champions League. Men dommeren annulerede målet til stor lettelse for danskeren.

Christian Eriksen og Tottenham gik videre til semifinalen i Champions League efter en af de vildeste kampe i turneringen på udebane mod Manchester City. Da dommeren fløjtede af, var Spurs videre efter et 4-3-nederlag, da det første opgør endte med en 1-0-sejr, men to minutter inde i dommerens overtid, så danskeren ud til at få en ærgerlig, afgørende rolle.

Den 27-årige midtbanespiller spillede bolden bagud, hårdt presset af City-spillere, og bolden endte hos hjemmeholdet og til sidst Raheem Sterling, der sparkede bolden i kassen for tredje gang i kampen. City-spillerne og hjemmeholdets tilskuere kogte over i jubel, men et minut senere havde dommeren annulleret målet for offside, efter at målet var blevet set igennem på video. 

Da dommeren fløjtede af et par minutter senere, kunne Christian Eriksen ånde lettet op.

”Jeg må være et af planetens heldigste mennesker i aften. Jeg troede, det var forbi. Men det var en sjov kamp. Det var en rutsjebanetur. Vi gav dem meget, men fik også meget, det var en mærkelig kamp,” sagde han til BT. 

”Efter i aften må vi tage en dyb indånding. Det bliver et eventyr at møde dem igen på samme arena,” sagde danskeren med hentydning til weekendens opgør i Premier League, hvor Spurs og City mødes igen til endnu en vigtig kamp. 

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var en stolt herre efter det hæsblæsende opgør på Etihad Stadium. 

”Det var ubegribeligt – den måde, kampen sluttede på. Jeg er meget glad og stolt. Mine spillere er helte. Jeg er så glad på deres og vores fans’ vegne,” sagde argentineren. 

De vilde hændelser i kampens overtid var noget af en mundfuld at forholde sig til, konstaterede han. 

”Der var mange ting, der foregik i mit hoved. Skuffelsen var enorm, men så ændrede de beslutningen. Det er derfor, vi elsker fodbold.”