Christian Eriksen var skuffet efter 1-0-nederlaget til Ajax. Hans hold afgav for meget kontrol til modstanderen, mener danskeren. 

Tottenham lignede ikke et hold, der var på hjemmebane i en favoritrolle i første halvleg af gårsdagens semifinale i Champions League mod Ajax. De unge hollændere kunne sagtens have scoret flere mål end et enkelt, og derfor var Christian Eriksen da også utilfreds efter kampen, hvor Spurs ikke formåede at udligne i regnskabet. 

”Vi var under par, vi spillede slet ikke op til vores bedste. I de første 20 minutter var vi bold-kiggere. Vi skal ændre mange ting til den næste kamp,” konstaterede den 27-årige midtbanespiller i et interview med BT Sport. 

Ajax har slået både Real Madrid og Juventus ud af turneringen med dygtigt pasningsspil og en velfungerende offensiv, som også viste, hvad den var i stand til i går på Tottenhams nye stadion. Men sådan havde det ikke behøvet at gå, mener Eriksen. 

”Vi fik dem til at se meget bedre ud, end de er. De er et godt hold, men jeg mener, at vi hjalp dem på vej ved at give dem følelsen af, at de kunne kontrollere tingene, hvilket var vores fejl.”

Tottenham stillede op i en anderledes formation end normalt, da der kun var tre mand i bagkæden. Men systemet var ikke årsagen, mener danskeren. 

”Ændringen gav os en anden måde at presse på og spille mere direkte. Men vi var stadig langt fra, hvor vi ved, vi kan være. Ingen havde til hensigt at spille, som vi gjorde i første halvleg. Vi tabte, men spillede bedre i anden halvleg,” pointerede han. 

Tottenham manglede en skadet Harry Kane til opgøret, ligesom Heung-Min Son var i karantæne. Og undervejs i opgøret måtte Jan Verthongen gå fra bane med en hovedskade. Men skader må ikke blive en undskyldning for ikke at præstere, siger Christian Eriksen til BT Sport. 

”Vi kan ikke blive ved med at tale om skader. I en semifinale skal vi kunne præstere uanset hvad. Vi må håbe, at vi kan få vendt tingene i Amsterdam.”