Erling Haaland har endnu engang skrevet sig ind i fodboldhistorien med en bemærkelsesværdig præstation i Champions League.

Med sin scoring i 3-2-sejren over RB Leipzig, har Haaland nået en imponerende milepæl: 40 mål i Champions League på blot 35 kampe.

Denne bedrift gør ham til den hurtigste spiller nogensinde til at nå den 50 mål, ti kampe hurtigere end den tidligere rekordholder, Ruud van Nistelrooy, som opnåede det samme antal mål for PSV Eindhoven og Manchester United.

Haaland har ikke kun sat en ny standard for hurtighed i målscoring, men han er også blevet den yngste spiller til at ramme 40 mål i turneringen. Med sine 23 år og 130 dage overgår han Kylian Mbappé, der indtil tirsdag aften havde rekorden.

Manchester Citys manager, Josep Guardiola, udtrykte sin begejstring og respekt for Haaland efter kampen. “Vi elsker ham, og ikke kun for de mål, han scorer, men også for mange andre ting,” sagde Guardiola, der understregede Haalands betydning for holdet både på og uden for banen.

Haalands rekord er mere end blot et tal i historiebøgerne. Det rejser spørgsmål om, hvad det næste mål for den unge stjerne kunne være.

For at sætte Haalands rekord i perspektiv, er det også interessant at se på top 10-listen over spillere, der hurtigst har nået denne milepæl. En sammenligning med legender fra fortiden og nutidens stjerner kan give en dybere forståelse af, hvor imponerende Haalands bedrift er.