I en sæson, der har budt på mere end sin andel af udfordringer for Everton, har klubben alligevel formået at skrive historie ved at bryde en næsten 20 år gammel Premier League rekord.

Dette skete på trods af et 1-1 uafgjort resultat mod Newcastle, et opgør der både viste holdets kampgejst og de udfordringer, de står overfor i kampen for at undgå nedrykning.

Sean Dyches mandskab har haft et mareridtsagtigt 2024, hvor de ikke har formået at vinde en eneste Premier League kamp indtil videre.

Det er kun takket være en imponerende serie af fem sejre i seks kampe mod slutningen af 2023, at Everton overhovedet har formået at holde sig over nedrykningsstregen. Med kun otte kampe tilbage af sæsonen, og en spinkel føring på fire point ned til Luton på 18. pladsen, er presset på Toffees enormt.

Evertons håb om en sejr mod Newcastle så ud til at forsvinde, da Alexander Isak bragte hjemmeholdet foran efter kun 15 minutters spil. Men en stærk indsats fra indskifteren James Garner, der ramte stolpen, og et heroisk forsvarsspil af Jarrad Branthwaite, der blokerede et skud fra Isak på mållinjen, gav gæsterne fornyet håb.

En straffesparksscoring af Dominic Calvert-Lewin sikrede Everton det ene point efter en kamp, hvor de kæmpede bravt for hver en bold.

Denne uafgjorte kamp betød, at Everton nu har gået 13 kampe i træk uden en sejr, hvilket slår klubbens tidligere Premier League rekord på 12 kampe uden sejr.

Også Alexander Isak fra Newcastle slog en rekord i kampen.

Denne dystre rekord blev oprindeligt sat i starten af sæsonen 1994/95, hvor de startede med tre uafgjorte og ni nederlag, før de endelig fik en sejr mod West Ham i november.

Interessant nok var det ikke nok til at redde manager Mike Walker fra at blive fyret efter det efterfølgende 0-0 resultat mod Norwich.

For at finde en længere periode uden sejre, skal man tilbage til 1937, hvor Everton gik 14 kampe uden at vinde.