Barcelonas cheftræner Ronald Koeman virker overbevist om, at de mister Lionel Messi til Manchester City næste år.

Han har afsløret, hvordan en samtale med den argentinske stjerne overbeviste ham om at fokusere på Barcelona i én sidste sæson, efter at Messi havde gjort det klart, at han ville forlade Camp Nou til fordel for Pep Guardiola i Manchester City.

Barcelonas præsident Josep Maria Bartomeu nægtede at acceptere den 33-åriges påstand om, at han kunne forlade klubben gratis – og insisterede på, at en frikøbsklausul på 630 millioner pund i hans kontrakt skulle betales, før han kunne forlade klubben.

Koeman er tilfreds med Messis svar, og har allerede accepteret, at han ikkke kommer til at arbejde den seksdobbelte Ballon d’Or-vinder ud over den nuværende sæson.

Koeman sagde: “Jeg håbede altid på, at Messi ville blive i denne sæson. Hvis han var rejst i sommers, havde det været en helt anden situation i Barca.”

“Han ønskede at forlade klubben, men klubben var meget klar over for ham. Hans frikøbsklausul var så høj, at ikke en eneste klub i verden ville kunne betale den i disse tider.”

“Jeg besøgte ham i hans hjem, og tog mig tid til at lytte til alle de ting, han sagde. Men jeg forklarede ham også, at jeg ikke har været en del af de problemer, han havde med klubben, og fortalte ham om, hvordan jeg ville arbejde på at ændre tingene.”

“Vi endte med at tale fodboldtaktik. Det sluttede som en rigtig fodboldsamtale, og det overbeviste mig om, at han er rigtig passioneret omkring spillet, og at han stadig vil give alt, hvad han har, for Barcelona.”

Kan sikre Guardiolas fremtid

Koemans tilståelse om, at han ikke regner med Messi ud over den nuværende sæson, er store nyheder for City, da de ser ud til at sikre Guardiolas fremtid.

Hans kontrakt udløber nemlig i slutningen af denne sæson, hvor han har været træner i Manchester City i fem år. Det er dog utænkeligt, at Messi vil skrive kontrakt med klubben, hvis ikke Guardiola er der.

Koeman siger også, at han har været enormt imponeret over argentinerens holdning og form.

Han tilføjede: “Det var mere et spørgsmål om, hvordan jeg skulle få Leo til at tænke i den rette ramme på og uden for banen.”

“Jeg var nødt til at ramme ham rigtigt som person og som spiller. Da han kom tilbage til træning, kunne jeg se gode tegn. Hans holdning, hans ånd – der var ikke noget, jeg kunne kritisere ham for.”

“Han er stadig fremragende. Det fantastiske ved Messi er, at når han ser en bold, har han det sjovt. Den måde, han ser tingene på i en kamp, er helt fantastisk.”

“Han er ikke kun en smart spiller, han udfører også stadig enhver handlingen med bolden til højeste perfektion.”