Kort efter Lionel Messis mål til 2-0 på straffespark, blev Martin Braithwaite skiftet ind i to minutters overtid i Champions League-opgøret mod Juventus.

Danskeren overtog den blot 17-årige Pedris plads. Det var næppe noget, som de fleste tænkte videre over. Men det gjorde Braithwaite, for for ham var det en stor ting at blive skiftet ind.

Efter at have tilbragt dele af sin karriere i Toulouse, Middlesbrough og Leganes, har han ikke tidligere fået spilletid i Champions League. Derfor var de få minutter på banen i går faktisk hans første minutter på det højeste niveau.

Efter kampen har han også selv offentliggjort, at det var stort for ham at få debut i Champions League. Det gjorde han på sin Twitter-profil, hvor han skrev:

“En vigtig sejr og endnu en god kamp fra os i Champions League. Det var noget specielt at få min debut i denne turnering.”

Til trods for, at det blot blev til fire minutters spilletid for danskeren frem til det 96. minut, så har FC Barcelona alligevel vist, at de sætter pris på danskeren.

“Tillykke med din Champions League-debut. Hårdt arbejde betaler sig!,” skriver den catalanske klub på Twitter.

Var forventet væk fra klubben

For kort tid siden var det ellers forventet blandt spanske eksperter, at Martin Braithwaite ville forlade klubben. Sådan er det dog ikke gået.

Faktisk har tonen fået en helt anden lyd, hvilket Graham Hunter, der er Barcelona-reporter for UEFA ifølge EB også giver udtryk for:

“Han kom ind i Clásico, og han kom ind i Torino…Jeg kan godt sige jer, at Martin Braithwaites status er stille men markant stigende i Barcelona.”