FC Barcelonas ledelse har i løbet af sommeren haft øget fokus på truppen, hvor de især har haft fokus på de ældre og mere løntunge profiler.

Der skulle i stedet gøres plads til unge talenter, og den mission er nu lykkes, hvilket man også kunne se på truppen mod Ferencvaros.

Barcelona måtte vinke farvel til spillere som Luis Suarez, Arturo Vidal og Ivan Rakitic, da de blev sendt videre i det overståede transfervindue.

Har givet plads til talenter

Det har dog medført, at der blev gjort plads til talenter som Pedri, Trincao og Dest, som sammen med Ansu Fati har udvist stort potentiale.

Barcelona har dermed gennemgået et mindre gennerationsskifte, og det kan allerede ses på papiret. Ronald Koemans startopstilling i tirsdagens opgør mod Ferencvaros havde en gennemsnitsalder på 26,1 år.

Hvis man derimod kigger på Barcelonas kamp mod Bayern München, hvor de blev ydmyget med cifrene 8-2, var gennemsnitsalderen på 29,5 år, altså hele 3,4 år ældre.

Koeman har bedt om tålmodighed

Ronald Koeman har da også bedt om tålmodighed af netop denne grund. Han har at gøre med et meget ungt mandskab, hvor udviklingen af disse spillere kræver tid.

Han har dog forsikret klubben om, at han er manden, der kan få dem til at leve op til deres niveau, og dermed sende Barcelona til tibage på toppen.