FC København står over udskiftning af deres målmand. Kamil Grabara forlader klubben til sommer, men Wolfsburg har en option på at købe den polske keeper midt på sæsonen, hvilket har fået FCK til at intensivere jagten efter en værdig afløser.

I den søgen har de danske mestre fået øjnene op for Nathan Trott fra Vejle Boldklub, som har imponeret stort i Superligaen.

Nathan Trott har vist sig som en sand redningsmand for sit hold. Statistikkerne taler deres tydelige sprog: Vejle har indkasseret 21 mål, men ifølge expected goals-statistikken burde dette tal have været 31,5. Det betyder, at Trott har forhindret hele 10,5 mål, hvilket placerer ham i top blandt Superligaens målmænd.

Trotts præstationer har ikke gået ubemærket hen hos FCK, der ser ham som en stærk kandidat til at tage over efter Grabara. Men en eventuel handel vil ikke være enkel. Trott er nemlig ejet af Premier League-klubben West Ham, og hans prisskilt ligger på omkring 25 millioner kroner.

Med kun et år tilbage af sin kontrakt med West Ham efter denne sæson, kan tiden være inde for en transfer.

Den 25-årige målmand har kun spillet én førsteholdskamp for West Ham, men hans præstationer i Superligaen har tydeligvis vakt interesse.

Hans evne til at forhindre mål og hans imponerende statistikker gør ham til en attraktiv mulighed for FCK, der ser ud til at forberede sig på en fremtid uden Grabara.

En handel med Trott vil ligne samme transfer, som dengang løverne hentede Grabara. Her havde den polske målmand vogtet målet for AGF med stor succes, mens han var ejet af Liverpool.

Det var således FCK, der havde held med at lokke den udlejede målmand permanent til Danmark på trods af åbenlys interesse fra AGFs side.