FC København (FCK) har i år imponeret i Champions League. Det har givet økonomisk gevinst.

Det er ikke kun på banen, at FCK vinder, det gør de i den grad også i banken. FCK har allerede sikret sig en betydelig sum penge for deltagelsen i Champions League, men der er potentiale til endnu mere.

Ved kvalifikationen til Champions League sikrede de danske mestre sig omkring 225 millioner kroner. Efter de imponerende præstationer i gruppespillet er dette beløb steget til cirka 298,6 millioner kroner. Men dette beløb kan vokse betydeligt. Hvis FCK vinder deres næste kamp i Parken den 12. december og sikrer sig en plads i ottendedelsfinalen, vil det tilføje yderligere 93 millioner kroner til klubbens indtægter. Det vil bringe de samlede indtægter for denne sæson op på omkring 391,6 millioner kroner.

Sidste år sikrede FCK sig et beløb i området mellem 250-300 millioner kroner efter et gruppespil, hvor de sluttede sidst, men stadig formåede at spille tre kampe uafgjort. Dette år ser ud til at blive endnu mere indbringende for klubben.

FCKs indtægter fra Champions League inkluderer startpenge på 117,3 millioner kroner, en koefficient-bonus på 76,75 millioner kroner, og en andel af market-puljen på omkring 30 millioner kroner.

Præmiepengene indtil videre omfatter 6,975 millioner kroner for uafgjort mod Galatasaray, 21 millioner kroner for sejr over Manchester United, og 6,975 millioner kroner for uafgjort mod Bayern München. Dertil kommer anslåede entréindtægter på 39,6 millioner kroner fra billetsalg til de tre gruppekampe.