Når FC København (FCK) onsdag aften træder ind på banen mod Bayern München, står Rasmus Falk over for en bemærkelsesværdig bedrift i sin fodboldkarriere.

Kampen markerer nemlig hans 300. optræden for FCK, hvilket placerer ham i en eksklusiv gruppe af spillere.

Falk, der ankom til FCK forud for 2016/17-sæsonen fra OB, har siden da været en nøglespiller for hovedstadsklubben.

Rasmus Falk en af kun fire spillere, der har nået 300 kampe for FCK. De andre er William Kvist (425 kampe), Hjalte Bo Nørregaard (320 kampe) og Mathias “Zanka” Jørgensen (303 kampe). Dette understreger den særlige betydning Rasmus Falk har haft som FCK-spiller.

På et pressemøde på Allianz Arena udtrykte Falk sin ære og glæde ved at nå denne milepæl. “Det er selvfølgelig stort for mig personligt at have spillet så mange kampe for FC København, og det er en ære hver gang, jeg får lov til det. Det er jeg rigtig glad for,” sagde han. Men han tilføjede også, at en god præstation på banen er afgørende for, at det bliver en god oplevelse, uanset om det er hans 25. eller 300. kamp.

Med udsigten til at overhale Mathias “Zanka” Jørgensen på all-time listen for spillede kampe inden jul, står Falk foran endnu en bemærkelsesværdig bedrift i sin allerede imponerende karriere hos Løverne.

Selvom Rasmus Falk er lidt oppe i alderen, så betyder det ikke noget for hans fysiske formåen. I hvert fald ikke, hvis man skal tro de statistikker, der er offentliggjort i forbindelse med Champions League har han.

Rasmus Falk har løbet mere end nogen anden spiller i turneringen efter de første fire runder. Med et samlet løbepensum på 53,7 kilometer, hvilket svarer til et gennemsnit på 13,4 kilometer pr. kamp, topper han listen over spillere med det højeste løbepensum i hele turneringen.