Alexander Scholz sparkede det afgørende straffespark i kassen i pokalfinalen mod Brøndby. Men FCM-spilleren gav sin medalje væk, da han er ”ligeglad med sådan nogle ting.”

Der skulle en straffesparkskonkurrence til at afgøre pokalfinalen mellem FC Midtjylland og Brøndby i Parken på Store Bededag. Opgøret sluttede 1-1 i ordinær spilletid, men fremme i straffesparkskonkurrencen var det FC Midtjyllands 26-årige dansk-tysker Alexander Scholz, der skød det afgørende spark i kassen. Til Tipsbladet fortalte forsvarsspilleren efter kampen, hvilke tanker der gik i gennem hans hoved, da han skulle sparke. Og han var kølig. 

”Jeg prøvede bare at nyde det. Hvor mange får chancen for at opleve det pres og de følelser, der går igennem en. Det er meget modstridende følelser – der er noget angst, der er noget glæde, også fordi man forestiller sig, at man scorer. Jeg var faktisk ligeglad, hvis jeg brændte. Ikke ligeglad på de andres vegne, men det er fodbold. Det er tilfældigt til sidst, hvem der vinder, og i dag gik det vores vej,” sagde spilleren, der også var uden sin medalje under interviewet. Den havde han nemlig foræret væk. 

”Jeg er ligeglad med sådan nogle ting. Jeg har givet det hele væk.”

Men selvom han var ligeglad med, om han sparkede bolden i mål og ligeglad med sin medalje, var den tidligere Club Brügge-spiller da trods alt glad for sejren og pokaltitlen, som han dog ikke ville tage for meget af æren for. 

”Nu får jeg selvfølgelig lidt mere ære end de andre, men jeg er virkelig glad på klubbens og holdets vegne. I Belgien må jeg indrømme var jeg glad på egne vegne, men med de holdkammerater, jeg har og det sammenhold, er det fedt at kunne dele det med dem. Det er også fedt at komme hjem og vinde noget i første sæson,” sagde han til Tipsbladet. 

Alexander Scholz skiftede fra den belgiske klub til FC Midtjylland sidste sommer.