Antoine Griezmanns motivation for at skifte til Barcelona handlede mere om at prøve en ny spillestil end en jagt på at vinde flere titler, fortæller han. 

Atletico Madrid har kvaliteterne til at vinde både det spanske mesterskab og Champions League. Det fortæller Antoine Griezmann i et interview med UEFA TV om hans bevæggrunde til at skifte til Barcelona. Det handlede ikke om at vinde flere titler. 

”Jeg forlod Atletico for at lære en ny spillestil at kende – en ny filosofi. Jeg vil gerne prøve at spille for et nyt hold. I Barcelona skal jeg lære at spille en ny position og samtidig forstå mine nye holdkammerater,” fortæller den 28-årige franskmand i interviewet, som er gengivet i Marca. 

”Jeg mangler stadig at opnå forståelse for Luiz Suarez’, Messis og midtbanens- såvel som vores backs bevægelser. Jeg er en person, der er ret genert. Jeg taler ikke så meget med folk, men det kommer alt sammen med tiden.”

Den franske verdensmester fortæller, at han dog er ved at finde en fælles forståelse med Suarez og Messi. 

”Vi har allerede spist middag sammen, og vi har planer om flere middage. Hvad der sker uden for banen kan kun være til en hjælp,” siger han. 

Antoine Griezmann ændrede også sin spillestil, da han skiftede fra Real Sociedad til Atletico Madrid i 2014. Det gælder hans førsteberøring, hans bevægelser og hans evne til at orientere sig fremad på banen. 

”Diego(Simeone) ville ikke lade mig gøre, som jeg gjorde i Real Sociedad. Jeg hørte ham altid bag mig bede om mere og mere og gøre ting, som jeg ikke tidligere havde gjort for holdet, da jeg var i Real,” siger han og fortæller, at han ikke løb så meget tilbage i banen, da han spillede i Atletico. 

En omskiftning, der betød, at han begyndte at score flere mål. 

”Jeg lod mærke til en forandring i mit spil i mit andet år hos Atletico, hvor jeg sagde til mig selv, at det var denne type spiller, jeg ville være.”