Manchester City-profilen Ilkay Gündogan har doneret sin Premier League-bonus til sin barndomsklub i Tyskland. Donationen vil gå til at finansiere en ny kunstgræsbane.

LÆS OGSÅ: Erling Haaland er åben overfor skifte til denne Premier League-klub

Gündogan tilbragte et årti i Hessler 06, før han skiftede til Bochums akademi, hvorefter han fik sin professionelle debut.

“Vi er stadig meget tæt forbundet med klubben, fordi vi tilbragte en stor del af vores barndom her,” sagde Gündogans manager og onkel Ilhan.

“Da Ilkay hørte, at der var mange børn, der trak sig fra klubben, fordi der ikke var nogen kunstgræsbane, ramte det ham hårdt,” fortsatte ham.

Gündogan, der i øjeblikket forbereder sig til EM med det tyske landshold, vil betale størstedelen af de 300.000 euro, som klubben skal betale for banen.

For at hjælpe med at finansiere kunstgræsbanen i dette omfang, har han været nødt til at donere hele den bonus, som han modtog fra Manchester City, efter at have vundet Premier League for femte gang i det sidste årti.

De resterende 350.000 euro, der skal bruges til banen, vil blive betalt af kommunen Gelsenkirchen.

“Uden Ilkay ville vi ikke have været i stand til at starte dette projekt,” lød det fra klubformand Rainer Konietzka.

Efter sin tid i Hessler, sluttede Gündogan sig til Bochums akademi som teenager, hvorefter han blev hentet til Nürnberg og dernæst til Borussia Dortmund i 2011.

Han var desuden Pep Guardiolas første signing i Manchester City i 2016, men han blev dog slået ud af en alvorlig knæskade i sin første sæson på Etihad.

LÆS OGSÅ: Video: Griezmann scorer fænomenalt saksesparksmål

I år sluttede han som topscorer for Manchester City i Premier League med 13 mål. Derudover kunne han også løfte sit tredje ligatrofæ med den engelske klub.