Ronald Koeman var forfriskende ærlig i denne weekend, da han åbent snakkede om Barcelonas muligheder på de kommende transfermarkeder.

Han fortalte åbent om, at Barcelona fortsat var interesseret i Liverpools Georginio Wijnaldium, Lyons Memphis Depay samt i Manchester City-forsvarer Eric Garcia.

Og han indrømmede også, at Lionel Messi stadig havde et ønske om at forlade Camp Nou, efter modvilligt at have accepteret at blive i denne sæson. Tidligere på sommeren erklærede han nemlig, at han agtede at forlade klubben.

Vigtigst af alt det, Koeman sagde, var, at der ikke er mulighed for at hente spillere ind, hvis der ikke er nogen, der går den anden vej. Det er her, City kan vise sig at være til stor hjælp.

Manchester City stod fast ved deres holdning til Garcia denne sommer: hvis ikke Barca opfyldte kravene til deres værdiansættelse, ville de ikke sælge. Selv med den risiko, at Garcia kunne forlade klubben gratis i juni, holdte City fast, og nægtede at sælge ham for blot 2 mio. pund mindre, end det tal de ønskede.

Barcelona er ikke færdige

Barcelona kommer muligvis tilbage i januar, har Koeman sagt. Det afhænger dog af deres økonomi. Hans værdiansættelse vil selvfølgelig være lavere, men City kan fortsat hente noget af deres investering i Garcia, siden han kom til fra La Masia og har kæmpet sig til en plads på førsteholdet under Pep Guardiola.

At sælge Garcia ville også give City mulighed for at placere en række slagsklausuler i aftalen, afhængigt af, hvordan Garcia klarer sig tilbage i Barcelona. Det ser ud til, at han er tiltænkt at være en langsigtet mulighed i Barca, men det betyder ikke, at de ikke stadig kan drage fordel af hans succes, hvis han skriver kontrakt med dem.

Selvføgelig ville City foretrække at holde på Garcia, hvis forsvaret igen skulle blive ramt af skader, men et januar-skifte kunne være et anstændigt kompromis for alle parter.

Garcia ind, Messi ud?

Apropos kompromis, så er Garcia ikke den eneste spiller, der står uden kontrakt til sommer, som derved er i fare for at kunne flytte gratis ved udløbet af sin kontrakt.

Så kunne Koemans indrømmelse af, at Messi stadig er på vej væk fra Camp Nou, overtale ledelsen til at lade ham forlade klubben allerede i januar?

Flere medier har hævdet, at Messi vil være tilgængelig for blot 15 mio. pund. En aftale, der sikkert ville være endnu mere ekstraordinær, end at skrive kontrakt med en af verdens bedste spillere på en fri transfer.

Selvfølgelig kunne Barca have den samme opfattelse som City: deres spiller er mere værd over hele sæsonen, end at acceptere en handel med nedsat pris nu. Det er især gældende for Lionel Messi, der vil være en nøglespiller i deres håb om succes i både La Liga og Champions League.

Det forhindrer dog ikke City i at drømme, og de har allerede sagt, at de er i stand til at skrive kontrakt med den argentinske stjerne. Hvis de er i forhandling med Barcelona om en handel med Garcia, kunne et tilbud på Messi muligvis være dét, der får dem til at nå til enighed.