Danmarks landstræner Åge Hareide mener ikke, at Superligaen er stærk nok til at rekruttere spillere fra til landsholdet. 

Åge Hareides selvbiografi ’Åge indefra’ udkommer senere på ugen, og i den forbindelse har BT fundet et citat, hvor den norske træner for det danske landshold forholder sig til standarden i den danske superliga. Og han er ikke imponeret. 

”Vi kan ikke bedømme spillerne i vanlige superligakampe, fordi niveauet er lavt i forhold til det niveau, vi på landsholdet har brug for at være på. Hvis vi skal kunne det, skal både spillere og hold være på et helt andet niveau.”

Sådan lyder udmeldingen, og avisen har fulgt op på citatet med et interview med Åge Hareide, hvor han uddyber sin pointe. Her bruger landstræneren kampen mellem FC København og Brøndby i Parken, hvor FCK blev mestre, til at understrege, hvad han mener. 

”Det var en fantastisk kulisse, og det var måske det, der glædede mig allermest. At vi kan have så stor en kamp i Danmark. Det er en stor kamp i forhold til publikum, interesse, vigtighed. Det er sådanne kampe, du kan bedømme spillerne på,” siger han til BT. 

Men generelt er der for stor forskel på topholdene i den bedste danske række og de hold, der følger efter, mener han. Og selv de bedste hold kommer til kort i Europa. 

”Se på Midtjylland. De slår ikke Malmø i Europa League-kvalifikationen. De tabte til dem, endda på hjemmebane. Det er skuffende.”

Åge Hareide tror, at FCK har taget hul på en ny æra, hvor de igen bliver altdominerende i Superligaen. 

”Jeg tror, at FCK kommer til at være suveræne. Ståle har været dygtig til at organisere holdet. Men han og FCK har også været rigtig gode på transfermarkedet og skaffet sig gode og rigtige spillere. Mange af de landsholdsspillere, som jeg bruger, har tidligere været stærke med FCK og været brugt hele tiden. Nicolai Jørgensen, Cornelius, Zanka. De har været med hele vejen og også i klubber i udlandet,” siger den 65-årige landstræner til avisen.