Harry Maguire har med sin seneste udtalelser om straffespark i fodbold, skabt en diskussion om de nuværende regler.

Manchester Uniteds robuste forsvarsspiller har kritiseret de nuværende regler for tildeling af straffespark, som han finder urimelige og skadelige for spillets natur.

Maguire, der er kendt for sin fysiske spillestil og evne til at dominere i forsvaret, udtrykte sin frustration efter Englands nylige 1-1 kamp mod Nordmakedonien.

I denne kamp blev der dømt et straffespark imod Rico Lewis, en hændelse der har fået Maguire til at råbe op. Han mener, at grænsen for, hvad der betragtes som et straffespark, er blevet for lav, hvilket gør det næsten umuligt for forsvarsspillere at udføre deres job effektivt.

“Jeg synes, at de straffespark, der bliver dømt i Premier League, Champions League og over verden generelt bliver dømt for nemt,” udtalte Maguire på Englands pressemøde, ifølge 90min.

Han påpeger, at de nuværende regler gør det svært for forsvarsspillere at forsvare naturligt, da de konstant skal være påpasselige med ikke at forårsage straffespark.

Maguire argumenterer for, at der skal være plads til fysisk spil og naturlig bevægelse, herunder brugen af arme og kropskontakt, uden at det automatisk fører til straffespark. “Der bliver givet alt for mange tynde straffespark i øjeblikket,” tilføjer han.

Denne kritik kommer i en tid, hvor VAR-teknologien og dens super-slowmotion gengivelser ofte er blevet kritiseret for at overfortolke spilsituationer.

Maguire opfordrer Premier League, som han betegner som verdens største liga, til at tage initiativ til at ændre på disse regler. Han understreger behovet for en revision af, hvad der kvalificerer til et straffespark, og opfordrer til handling, især efter at have observeret flere tvivlsomme straffesparkskendelser i den igangværende sæson.