Den danske fodboldlegende Jon Dahl Tomasson vil arbejde på at skrive sig ind i historiebøgerne.

Efter at have forladt sin position i Blackburn, peger alt nu i retning af, at Tomasson bliver den første person uden svensk pas til at overtage roret som Sveriges landstræner siden 1962.

Dette skridt markerer ikke blot en personlig milepæl for Tomasson men også et potentielt paradigmeskifte i svensk fodbolds tilgang til trænerstaben på deres landshold.

Den svenske fodboldverden står på tærsklen til en revolutionerende æra, hvis forventningerne holder stik, og Jon Dahl Tomasson officielt udnævnes til landstræner.

Med en imponerende karriere både på og uden for banen, herunder tre et halvt års erfaring med landsholdsfodbold og to svenske mesterskaber med Malmö FF, er Tomasson et velkendt navn i Sverige.

Hans potentielle ansættelse er ikke kun et signal om ny tænkning men også et håb om at revitalisere et svensk landshold, der for nylig har oplevet sportslige udfordringer.

En komité bestående af fodboldpersonligheder som Kim Källström, Andreas Möllerberg og Stefan Pettersen står for at træffe den endelige beslutning.

Källström, med en fortid i klubber som Arsenal, Rennes og Lyon, er rapporteret at være særligt ivrig efter at bringe Tomasson ind som en del af en frisk strategisk vision.

Dette sker i en tid, hvor Sverige har brug for at genfinde sin fodboldstolthed efter at være rykket ned i Nations Leagues C-gruppe.

Udover Tomasson var Niels Frederiksen også i spil til den prestigefyldte position, men fokus synes nu udelukkende at ligge på det danske fodboldikon, Jon Dahl.

Med Sveriges næste landskampe planlagt til marts, hvor de møder Portugal og Albanien i testkampe, er timingen for en ny begyndelse under Tomassons ledelse perfekt.