FC København har netop hentet Sten Michael Grytebust på en fri transfer i OB. Men Jesse Joronen byder konkurrencen velkommen. 

FC København bekræftede tirsdag, hvad der har været et rygte længe. At klubben henter OBs målmand Sten Michael Grytebust på en fri transfer. Grytebust har vundet ”Det gyldne bur” to sæsoner i træk, og den 29-årige nordmand betragtes som en Superligaens største profiler. Men FC Københavns nuværende førstemålmand har ikke tænkt sig at afgive pladsen uden kamp. Jesse Joronen byder til gengæld konkurrencen velkommen. 

”Personligt synes jeg, det er fedt. FC København er en kæmpe klub, og alle klubber vil have den bedste slags konkurrence. Og hvis man har en god målmand, der kan hentes kvit og frit, så vil en klub som FCK selvfølgelig forsøge at hente én,” siger den finske keeper til BT og fortæller, at han ikke opfatter købet af Grytebust som et udtryk for, at han selv ikke har leveret varen. Den 26-årige målmand mener kun, det er med til at gøre ham selv såvel som resten af truppen skarpere, når der bliver hentet nye profiler – også på hans egen position. Nu er det op Joronen at bevise, at han kan håndtere konkurrencen, siger han. 

”Jeg har fuld tiltro til mig selv, og hvad jeg kan. Og jeg synes, jeg har haft en god sæson. Jeg er egentlig ligeglad med, hvilke priser han har vundet. Når han kommer her, så finder vi ud af, hvem der er bedst til træning og bedst i kamp. Og det er jo ret simpelt. Den, der er bedst, spiller,” konstaterer han over for avisen. 

Jesse Joronen har spillet 29 kampe i Superligaen i denne sæson og har holdt buret rent i 14 kampe, mens Sten Michael Grytebust har spillet 32 kampe for OB og har haft 10 clean sheets.