Simon Kjær har på det seneste været en fast del af AC Milans forsvar, en udvikling der er sket lidt uventet.

Den danske landsholdsspiller har været fast mand på holdkortet i de sidste otte kampe, en periode hvor Milan har præsteret stærkt med seks sejre og to uafgjorte. Dette har katapulteret klubben op på en foreløbig tredjeplads i den italienske Serie A.

Denne succes kommer i en tid, hvor Milan har været hårdt ramt af skader i forsvaret, hvilket har tvunget Kjær ind i en central rolle. Trods de positive resultater, er der dog visse kritiske røster, der ikke er fuldt ud overbeviste om holdets forsvarsspil.

Den kendte italienske journalist og fodboldkommentator, Riccardo Trevisani, er en af dem. Med over 150.000 følgere på det sociale medie X, har Trevisani udtrykt en vis skepsis, især når det kommer til forsvarsspillet under Kjærs ledelse.

Trevisani roser Milans offensive spil og mod til at angribe, men peger på, at succesen ikke nødvendigvis skyldes stærkt forsvarsspil. Han fremhæver, at selvom Milan har scoret og vundet kampe, har de også lukket en del mål ind – seks mål i de seneste tre kampe, for at være præcis.

Ifølge Trevisani kunne selv topklubber som Real Madrid og Manchester City have udfordringer med at holde målet rent med Milans nuværende forsvarskonstellation, der inkluderer Kjær og den unge Gabbia, i modsætning til det mere etablerede forsvar med Tomori og Thiaw.

“Jeg kan godt lide, hvor modigt Milan spiller. For mig er point og sejre kommet, netop fordi de scorer og angriber meget. I forhold til de mange indkasserede mål: Lad os se, hvad der ville ske, hvis de andre hold også spillede uden forsvar og med unge spillere. Med Gabbia og Kjær, med al respekt, er det noget andet sammenlignet med Tomori og Thiaw. Selv Real Madrid og City ville indkassere mål med det forsvar,” sagde Trevisani under et interview med den italienske journalist Carlo Pellegatti.