Kasper Hjulmand fortæller, at han afslog økonomisk lukrative jobtilbud for i stedet at sige ja til at blive landstræner for Danmark. 

For et par dage siden blev det officielt, at Kasper Hjulmand overtager jobbet som dansk landstræner, når Åge Hareides kontrakt udløber i august 2020. Den tidligere FC Nordsjælland-træner fortæller til BT, at han traf en beslutning med hjertet, da DBU kontaktede ham med henblik på at bestride posten. 

”For mig er det det største. Hele mit liv er jeg vokset op med landsholdet. Da jeg begyndte at tænke ‘er det en mulighed nu’, kunne jeg mærke, at det betød sindssygt meget for mig. Jeg vil arbejde dag og nat, og jeg vil ofre alt, jeg har i mig for, at det bliver det bedst mulige for landsholdet og Danmark,” siger den 47-årige træner til avisen og fortæller, at han havde andre og mere økonomisk lukrative jobtilbud på hånden. 

”Tro mig. Jeg kunne have tjent rigtig mange flere penge andre steder. Jeg kunne have gjort det, der var mest logisk. Vi snakker europæisk fodbold, en større liga og en større klubscene. Også mere end jeg havde forventet. Men jeg kunne mærke, at det her betød meget for mig. At være landstræner som dansk træner er for mig det største. Det var slet ikke det, jeg havde tænkt overhovedet. Men jeg fik muligheden, og jeg kunne mærke, at det, jeg står for og er, var det, DBU gerne ville. Så jeg takkede ja.”

Kasper Hjulmand får følgeskab af Morten Wieghorst, der bliver assistenttræner, og makkerparret var i vinter ved at planlægge at skulle til en klub i udlandet. Der var konkrete muligheder, fortæller Hjulmand, men så var det, at DBUs fodbolddirektør Peter Møller tog kontakt. 

”Da Peter stikker en finger i jorden, og vi begynder at tale lidt, var der alligevel noget i mig, som sagde, at det var rent hjerteblod,” siger Kasper Hjulmand til BT og pointerer, at han ser Åge Hareide som den helt rigtige træner for Danmark det næste års tid. 

”Jeg skal nok få min tid, når det starter i 2020. Så jeg synes, det er det helt rigtige at få lavet den her ‘announcement’, og så ser I nok ikke så meget mere til mig det næste års tid.”