Liverpool havde masser af spil og chancer på Nou Camp, men tabte alligevel den første semifinale i Champions League med 3-0 til Barcelona, hvor Leo Messi nok engang viste magi.

Liverpool havde 15 skud på mål i onsdagens semifinale i Champions League. Men på trods af store chancer til blandt andet Sadio Mane, James Milner og Mohamed Salah, kom bolden ikke i kassen. Luis Suarez bragte Barcelona foran efter 26 minutter, inden Leo Messi gjorde det slemt for Liverpool med to mål: en bold, der blot skulle sparkes ind over stregen efter 75 minutter, og et utroligt frisparksmål langt uden for feltet i det 82. minut.

”Det er ok at tabe på udebane i Champions League, så længe man scorer et mål. Det gjorde vi ikke, og det er et problem,” konstaterede Liverpool-manager Jürgen Klopp efter kampen.

Men tyskeren var alligevel glad for holdets præstation og dominans i lange perioder af opgøret.

”De her drenge giver aldrig op. Det elsker jeg. Men der er ingen fest i omklædningsrummet. Vi vil bruge kampen til at udvikle os. Jeg mener, at det var den bedste udebanekamp, vi har spillet i Champions League.”

Jürgen Klopp havde på forhånd understreget, hvor svært det er at stoppe en spiller som Messi uanset taktik og tilgang. Og den 32-årige argentiner var nok engang ustoppelig. Der var ikke noget at stille op ved hans frisparkscoring, siger Liverpool-manageren.

”Han er en verdensklassespiller. Men jeg er glad for, hvordan vi forsvarede os mod hele Barca-mandskabet, inklusiv Messi. Jeg beundrer ham, men mine drenge viste ham ikke for meget respekt,” sagde Klopp til de fremmødte journalister på pressemødet efter kampen.

Returopgøret er allerede på tirsdag, hvor Liverpool skal forsøge at udføre miraklet og overkomme en 3-0-føring til Barcelona. Inden da gælder der en anden vigtig kamp i Premier League, hvor holdet er på besøg hos Newcastle på lørdag.