Mino Raiola, der blandt andet er agent for Paul Pogba og Marco Veratti, har fået tre måneders karantæne, som dog kun gælder i Italien. 

Mino Raiola er en mand, der har haft en finger med i spillet i mange store handler i fodboldverdenen. Han er agent for blandt andet Paul Pogba, Marco Veratti, Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovic og Ajax’ eftertragtede anfører Matthijs de Ligt. Men nu har den italiensk fødte hollænder fået tre måneders karantæne af Italiens fodboldforbund FIGC. Foreløbig er der ikke dukket nogle nyheder frem om årsagen til karantænen, men FIGC har blot skrevet i en pressemeddelse, at Mino Raiola og hans fætter, Vincenzo Raiola – der også er agent – er blevet suspenderede. For sidstnævnte gælder karantænen dog kun i to måneder. 

Mino Raiola er dermed forhindret i at være engageret i handler på vegne af sine klienter i italiensk fodbold hen over sommeren. Karantænen gælder dog ikke i andre lande.

Den 51-årige fodboldagent har fremlagt en pressemeddelse på sin Twitterkonto, hvor han skriver, at karantænen ikke vil komme til at påvirke hans klienters fremtid. Men han kalder karantænen for grundløs og muligvis politisk motiveret. 

”Denne karantæne er ingen overraskelse. Jeg er personligt bekymret for, at det er en politisk dom, som ikke har grundlag i loven. Det er en dom baseret på løgne. Retfærdigheden skal ske fyldest i et civilt og korrekt system, og jeg håber, at min sag ser anderledes ud i løbet af den næste tid,” skriver han og leverer derefter en bandbule i retning af FIGC, som han mener ikke har tilgivet ham fordi, han har kritiseret forbundet for at have et ansvar for den aktuelle udvikling i italiensk fodbold. 

”Fodboldforbundet har ikke tilgivet mig fordi, jeg har sagt, at de har et medansvar for den katastrofale tilstand italiensk fodbold er i, ligesom jeg har kritiseret dem for deres rolle med hensyn til de racismeproblemer, der har været på det seneste. Jeg vil søge retfærdighed for dette og sikre mig min ytringsfrihed i alle de instanser, hvor det er muligt.”