Da Lazio spillede sig i finalen i Coppa Italia i gårsdagens kamp mod Milan, råbte flere af udeholdets tilhængere racistiske ytringer efter Milan-spillere. Nu tager klubben afstand, men vil ikke skære alle over én kam. 

Lazio vandt 1-0 over Milan på San Siro i gårsdagens returopgør i semifinalen i Coppa Italia, og efter 0-0 i den første kamp, er det romerske mandskab klar til finalen. Men optakten til kampen og Lazio-tilhængeres ytringer undervejs i opgøret skæmmede forestillingen. 

Ifølge Football Italia havde cirka 50 ultras fra Lazio holdt et banner op i Milano, hvor der stod ”Hyldest til Benito Mussolini” før kampen. Men det blev ikke ved hyldesten til Italiens afdøde fascistiske diktator, for både under opvarmningen og i løbet af kampen, råbte en gruppe Lazio-fans racistiske ytringer efter de to Milan-spillere, Tiemoue Bakayoko og Franck Kessie. 

Lazio har udsendt en officiel meddelelse, hvor de tager afstand fra hændelserne. 

”Manifestationerne stemmer på ingen måde over ens med værdierne i sporten, som denne klub har promoveret og støttet i 119 år,” skriver klubben, som i samme ombæring slår til lyd for en nuanceret skildring af, hvem og hvor mange der kom med uacceptable tilråb. 

”Lazio afviser samtidig den forsimplede tendens hos medierne til at fremstille hele Lazios fanbase som ansvarlige for et par isolerede elementer, der intet har at gøre med passionen for sporten. Klubben har altid kæmpet for respekten for loven og for fairness i opførsel.” 

Politiet har identificeret 22 personer som ansvarlige for at fremvise banneret med Mussolini. 19 af dem er Lazio-tilhængere, mens tre er Inter-tilhængere. 

Der har på det seneste været flere racistiske hændelser i italiensk fodbold. Det er blandt andet gået ud over Juventus unge angriber Moise Kean. En sag, der skabte overskrifter, da Keans holdkammerat Leonardo Bonucci mente, at spilleren også var medansvarlig for Cagliari-tilhængernes racistiske tilråb, da han provokerede tilskuerne ved at fejre en scoring i deres retning.