Et par af Lionel Messis fodboldstøvler er blevet solgt for et skyhøjt beløb. Intet mindre end 173.000 dollars er de blevet solgt for, ifølge auktionshuset Christie’s.

LÆS OGSÅ: Officielt: Barcelona appellerer Koemans straf

“Støvlerne blev sat på auktion for at skaffe midler til støtte for Vall d’Hebron University Hospital’s Art and Health-program,” lød det fra Christie’s.

Den høje salgspris satte verdensrekord for et par brugte fodboldstøvler. Støvlerne har indtil nu været udstillet på Museu Nacional d’Art de Catalunya, ifølge Christie’s.

Det var dog ikke et hvilket som helst par fodboldstøvler. De har nemlig ikke blot været brugt af Messi, men blev endda brugt til at score hans 644. mål for Barca d. 22. december 2020. Det betød, at han overgik Pelés mangeårige rekord for antal mål scoret for én klub.

Pelé, der blandt mange betragtes som værende en af de bedste fodboldspillere i historien, scorede hele 643 mål for den brasilianske klub Santos. Målene blev scoret i perioden fra 1956 til 1974.

Hidtil har Messi spillet for Barca i 17 sæsoner, og det nærmer sig en kontraktforlængelse, hvilket også betyder, at han vil kunne udbygge sin i forvejen imponerende rekord.

LÆS OGSÅ: Medie: Barca-legende har accepteret Laportas tilbud om comeback

Messi fik sin debut for Barca i 2004, og siden da har han været med til at vinde 10 La Liga-titler og fire Champions League-trofæer med den catalanske klub. Han scorede sit første mål i 2005.