Bold.dk har igennem flere artikler haft fokus på lønninger i Superligaen.

Og mens de helt store i Superligaen bestemt ikke mangler noget, så er historien om Alexander Lind en anden.

Alexander Lind deler topscorerværdigheden i Superligaen med Brøndbys Nicolai Vallys, der også har en forhistorie i Silkeborg. De to topscorer ligger tæt på i hver sin ende af skalaen over lønniveauer. I hvert fald, hvis man skal tro på Bold.dks oplysninger.

Alexander Lind, der kun er 22 år, tjener, i forhold til fodboldspillere, beskedne 29.000 kr. om måneden. Dette beløb ligger kun en smule over den professionelle fodbolds mindsteløn på 23.961 kr., hvilket gør ham til den måske dårligst betalte topscorer i Superligaens historie.

Tilbage i foråret 2021, da Lind var blot 18 år og havde tilbragt et år ude med skader, forlængede han sin kontrakt med Silkeborg til udgangen af 2025. På det tidspunkt var hans fremtid usikker, og han var langt fra den profil, han er i dag. Derfor blev der underskrevet en kontrakt, hvor hans løn ikke på nogen måder er imponerende.

Til trods for hans afgørende bidrag til holdets succes, har Lind endnu ikke modtaget et tilbud om en forbedret kontrakt, der ville afspejle hans værdi på banen. Dette står i skarp kontrast til fodboldverdenens ofte hurtige belønning af spillere, der præsterer over forventning.

Linds nuværende løn placerer ham i bunden af lønhierarkiet i en klub, der ikke er kendt for at have et af de største budgetter i dansk fodbold.

Der er nok ingen tvivl om, at klubben og deres topscorer har haft samtaler om kontraktlige forhold, men de to parter har valgt at holde alle kommentarer om kontrakterne internt, og vil således ikke kommentere på Bold.dks oplysninger.