Den tyske klublegende føler sig ikke overbevist om, at Borussia Dortmund kan magte at holde Bayern bag sig i Bundesligaen.

I fredagens ligakamp mod Augsburg blev Dortmund sendt hjem med et nederlag på 2-1. Oven på kampen var klubbens gamle forsvarslegende, Matthias Sammer, ude med kritik af holdet. Der mangler erfaring, mener han. 

”Det her er Borussia Dortmund, hvor folk tænker, at vi allerede er tyske mestre. Men de er umodne, det har man kunnet se i et stykke tid nu,” siger tyskeren til Eurosport ifølge Goal og sætter spørgsmålstegn ved specifikke spilleres mentale niveau.

”Ved alle de her spillere, hvad de er oppe imod? Achraf Hakimi gør ikke, Jadon Sancho gør ikke, Dan-Axel Zagadou gør ikke. De ved det ikke. De tre, plus 10 kilometers løb i alt på banen, og du har en kamp, hvor du spiller, som var du fire mand i undertal.”

Et mesterhold er kendetegnet ved modenhed, siger han. 

”Men du kan ikke være en mester, når du er 19 eller 20 år gammel. Sancho er 18. Hvordan skal det kunne fungere? Selvfølgelig er der også andre faktorer, såsom taktik, positionering, plads, men dén kamp bliver afgjort i dit eget hoved. Mere i dit hoved end i dine ben. Hvis du ser på de spillere, jeg nævner og deres potentiale, så handler det ikke om at være på sit fulde potentiale, men hvis du kun er på 60 eller 70 procent, virker det ikke,” pointerer Matthias Sammer. 

Den engelske landsholdspiller, Jadon Sancho, har scoret 8 mål og lavet 10 assists i Bundesligaen i denne sæson. Den unge angriber har spillet i Dortmund i hele sin seniorkarriere, før han kom til klubben fra Manchester City. 

Dortmund og Bayern München ligger a-point i Bundesligaen efter førstnævntes nederlag i fredags og Bayerns sejr mod Mönchengladbach.