Fredag er det blevet afsløret, at ni ud af de 12 klubber, der oprindeligt havde planer om at lave en udbryderliga, er nået til enighed med UEFA.

LÆS OGSÅ: FC Barcelona udsender meddelelse om deres fortsatte involvering i Super League

Det er Arsenal, Chelsea, Atletico Madrid, AC Milan, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham, der er tale om. Alle ni klubber har skrevet under på en aftale med UEFA, hvori de bekræfter, at de i fremtiden vil undgå at involvere sig i en lignende turnering.

Derudover er de også alle blevet idømt en bøde på 15 millioner euro. Pengene fra bøderne kommer til at gå til at styrke ungdomsfodbolden rundt om i Europa.

I og med, at det kun er ni ud af 12 klubber, der har skrevet under på en sådan aftale, er der altså tre tilbage. Det drejer sig om Barcelona, Real Madrid og Juventus. De er ikke nået til enighed med UEFA, og ifølge spanske COPE overvejer det europæiske fodboldforbund at sanktionere dem med en straf, der lyder på tor års udelukkelse af UEFA’s turneringer.

The New York Times skriver desuden, at de tre førnævnte klubber ikke blot kæmper mod UEFA. De har angiveligt også planer om at sagsøge de ni klubber, der har besluttet sig for at forlade Super League-projektet.

LÆS OGSÅ: Medie: Neymar forlænger med Paris Saint-Germain til 2026

UEFA-præsident Aleksandar Ceferin har bekræftet, at de tre klubber, der fortsat er involveret i udbryderligaen, vil få en anderledes behandling, end de ni, der har meldt sig ud.