Jose Mourinho mener godt, at enten Tottenham eller Ajax kan løbe med Champions League-trofæet. De to hold tørner sammen i den ene semifinale. 

Det bliver enten Tottenham eller Ajax Amsterdam, der bliver det ene hold i finalen i Champions League. Det står klart efter de samlede sejre over henholdsvis Manchester City og Juventus. Nu tørner de to ellers undertippede mandskaber overraskende sammen i den ene semifinale. Og på baggrund af deres præstationer i turneringen hidtil, mener José Mourinho, at et af holdene kan ende med at løfte det store trofæ 1. juni i Madrid. Det siger portugiseren i et interview med Russia Today.

”Jeg er meget glad på begge klubbers vegne. Jeg har altid sagt, at når man når til kvartfinalen, er man der af en årsag,” siger den tidligere Chelsea- og Manchester United-manager til den russiske tv-station. 

”Man kan være heldig at nå i 1/8-delsfinalen. Hvis man når kvartfinalen på respektabel vis, har jeg altid ment, at de tilbageværende hold hver har 12,5 procent chance for at vinde. I semifinalen er det 25 procent. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Ajax eller Tottenham vinder Champions League.”

Udmeldingen er måske ikke så dristig igen, al den stund at det ene af de to hold ender i finalen. 

”De er i semi-finalen, og et af holdene ryger i finalen. Og finalen er én kamp på 90 minutter. Det er den største kamp i karrieren for de fleste spillere,” konstaterer Mourinho. 

”Begge hold har gode grunde til at drømme. Ajax er ’gigant-dræbere’ og Tottenham – vi kan ikke sige det samme om dem, da City ikke har tradition for succes i Champions League – men de er et tophold i England, og dem slog Tottenham. Det er 50/50,” mener portugiseren om sandsynligheden for at et af de to hold tager trofæet med de store ører hjem.