Napolis præsident Aurelio De Laurentiis slår til lyd for, at UEFA nedlægger Champions League og Europa League og skaber en ny europæisk klubturnering, som er bedre for konkurrencen. 

Der er brug for andre boller på suppen i europæisk fodbold. Det mener Napolis præsident Aurelio De Laurentiis, der foreslår, at UEFA nedlægger både Champions League og Europa League og danner én ny turnering som erstatning.

”Champions League og Europa League må afskaffes. Champions League er for nogle få udvalgte klubber, mens Europa League er en trøstepræmie. Jeg foreslår, at man indfører én turnering med 80 hold, hvor de syv bedst placerede hold fra Italien, Frankrig, England, Tyskland og Spanien er med – samt de fire bedste fra andre ligaer,” siger han i et interview med Corriere delle Sera. 

De Laurentiis siger, at turneringen kunne hedde European Cup og blive spillet tirsdag, onsdag og torsdag, så klubholdene har tid til at spille ligakampe i weekenden. 

På trods af at undertippede hold som Ajax og Tottenham er i semifinalen i år i Champions League,mener Napolibossen, at det for ofte er de samme hold, der spiller mod hinanden i turneringen. 

”Det er meget ’outdated’. Vi bliver ofte konfronteret med sparringspartnere. Vi spiller for lidt. For at nyde at se fodbold, skal vi se på Manchester City, Tottenham, Barcelona og Liverpool. Fodbold bliver kedeligt,” siger han til den italienske avis. 

Carlo Ancelotti fik ikke Napoli videre fra gruppespillet i Champions League i denne sæson, mens klubben ender på en andenplads i Serie A. Kritikere har pointeret, at Ancelotti ikke har løftet holdet, men præsidenten er tilfreds med trænerens arbejde, siger han. 

”Med Ronaldo har Juventus forbedret sig, men vi ligger på linje med de bedste europæiske hold,” siger  Aurelio De Laurentiis. 

Napoli har 73 point efter 35 kampe i Serie A. Der mangler tre runder i ligaen. I sidste sæson endte Napoli på 91 point. Dog stadig kun som nummer to efter Juventus på førstepladsen.