Opgøret mellem Juventus og Napoli i Serie A skulle være afviklet søndag aften i Torino. Det skete dog ikke. Kampen blev nemlig slet ikke fløjtet i gang.

Flere nyhedsbureauer skriver, at Juventus havde oplyst sin startopstilling kampen, men gæsterne fra Napoli udeblev ganske enkelt fra opgøret. Det betyder, at Juventus vinder kampen 3-0 på en skrivebordsafgørelse.

Beordret til at blive hjemme

Det var næppe af egen fri vilje, at spillerne fra Napoli ikke dukkede op. Derimod var det som følge af, at de lokale myndigheder havde beordret Napoli-truppen til at blive hjemme.

Samtlige spillere er nemlig blevet krævet i selvisolation, da truppen har været plaget af smitte med coronavirus de seneste dage.

Til trods for dette, har Serie A afvist at aflyse kampen søndag aften. Derfor mødte Juventus-truppen op på hjemmebanen i Torino, selvom de var ganske bevidste om, at der ikke var én eneste Napoli-spiller at spille mod.

Over for Reuters har en talsmand fra Napoli bekræftet, at hele holdet var hjemme i selvisolation, da de var blevet beordret til dette af de lokale sundhedsmyndigheder (ASL).

Serie A afviste at droppe kampen, da de mente, at ASL ikke havde taget højde for den sundhedsprotokol, der er indgået mellem sundheds- og sportsmyndigheder i Italien samt fodboldverdenen i Italien.

Det er en protokol, der siger, at hvis spillere i en fodboldtrup bliver testet positive for coronavirus, kan resten af truppe fortsat træne og spille kampe. Det forudsætter dog, at de kan levere negative test.

Kommer ikke som en overraskelse

Det er ikke overraskende, at Torino-truppen ikke mødte op til kampen søndag aften. Flere italienske medier kunne allerede lørdag berette, at deres afrejse var blevet stoppet af de lokale myndigheder.

I sidste weekend spillede Napoli med Genoa, der siden har meldt om, at et stort antal spillere har afleveret positive coronatest. Desuden er to Napoli-spillere, Elif Elmas og Piotr Zielinski, også testet positive.

Det er dog ikke blot Napoli og Genoa, der har været plaget af virussen. Hele Juventus-truppen har også været sendt i isolation op til kampen, da to personer omkring holdet er blevet testet positive.