Det blev lørdag bekræftet, at Ståle Solbakken er en færdig mand i FC København. Han kan nu ende med at blive Norges redningsmand.

De tabte nemlig 1-2 hjemme mod Serbien, hvorfor det nu står klart, at de misser endnu en slutrunde. Det bliver den tiende slutrunde i træk, som Norge går glip af.

Det siges derfor, at Ståle Solbakkens fyring ikke kunne være timet bedre.

I hvert fald hvis man spørger TV2 Norges fodboldekspert, Jesper Mathisen.

“Hvis Ståle vil, så regner jeg næsten med, at han bliver ny landstræner nu. Han har både erfaring og succes på den internationale scene. Han må kontaktes hurtigst muligt,” siger Jesper Mathisen til VG.

Skal genrejse Norges landshold

Norges landstræner er stadig svenske Lars Lagerbäck. Fodboldeksperten mener, at det blot er et spørgsmål om tid, før deres veje skilles.

“Nu røg vi ud mod Serbien, og så er tiden nok inde til et nyt projekt. Det er en spændende generation, der er på vej frem nu. Jeg tror, at man med Solbakken vil se en ny stamme på landsholdet. Der har været nogle ‘klippekort’, som har været uforståelige under Lagerbäck.”

Ståle Solbakken og FC København ophæver samarbejdet, hvilket siges at skyldes manglende resultater. Hjalte Nørregård indtager rollen som cheftræner, mens ledelsen kan finde en permanent tiltræden.