En række af Europas største fodboldklubber kan være på vej med en ny superliga. Det skriver engelske Sky Sports, som også fortæller, at ligaen vil blive støttet af FIFA.

Hvis en sådan liga bliver en realitet, kan det få indflydelse på de nuværende europæiske turneringer. Det inkluderer blandt andet Champions League.

Liverpool og Manchester United er blandt de hold, der står til at deltage i ligaen. Der har dog været tale om en sådan liga blandt de bedste klubber i verden før. Tidligere har disse planer også været langt, hvor bl.a. Real Madrid har stået i spidsen.

Nu ser det dog ud til, at der bliver gjort alvor af det. Sky Sports kan nemlig fortælle, at der er blevet lagt nye planer, og at disse snart vil blive offentliggjort.

Samler de bedste hold i Europa

Angiveligt skulle der være tale om en europæisk turnering, der samler de bedste 16-18 hold i Europa. Det hævdes, at der er blevet hentet mere end fire milliarder kroner ind, der skal finansiere opstarten af ligaen.

Ifølge Sky Sports forventes det, at der vil være deltagende hold fra lande som England, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien.

Alle klubberne skal mødes i et ligasystem, hvor de hver især skal mødes både ude og hjemme. Derfor ender det med mange europæiske kampe, hvilket kan resultere i, at ligaen bliver dødsstødet til Champions League – i hvert fald i det format, som vi kender det.