Premier League-giganten Liverpool står overfor massive forandringer på trænerposten.

Pep Lijnders står over for en potentiel karriereændring.

Lijnders, der har været en nøglefigur i Jürgen Klopps trænerteam, overvejer muligheden for at træde i Klopps fodspor som cheftræner for de røde fra Anfield.

Den 41-årige hollænder er også blevet nævnt som favorit til at overtage roret hos Ajax fra næste sæson, men intet er endnu bekræftet.

Dette skyldes delvist Lijnders’ tøven med at acceptere jobbet, da han afventer, hvordan situationen udvikler sig i Liverpool. Klubben leder efter en efterfølger til Klopp, der tidligere på året annoncerede, at han ville forlade klubben ved sæsonens afslutning.

Det er en vanskelig opgave for Liverpools ledelse at finde den rette afløser, der kan videreføre den kultur og succes, Klopp har etableret.

Flere fodboldpersonligheder, herunder den tidligere Liverpool-forsvarer Phil Thompson samt TalkSPORT-duoen Alan Brazil og Dean Saunders, har udtrykt, at Lijnders ville være et ideelt valg.

De mener, at hans forfremmelse ville sikre kontinuitet og opbakning fra det nuværende spillertrup, som har et tæt forhold til den hollandske træner. Det kunne foretrækkes frem for eksterne kandidater som Xabi Alonso fra Bayer Leverkusen.

Ajax derimod står over for en genopbygningsfase efter en skuffende sæson, hvor de ligger 31 point efter PSV Eindhoven i den hollandske Eredivisie.

Lijnders ser jobbet hos Ajax som en attraktiv udfordring, men hans hjerte synes stadig at være i Liverpool, hvor han har muligheden for at træde op og føre Klopps arv videre.