Tottenham-manager Mauricio Pochettino mener, at klubben er semifinalen i Champions League på grund af et stærkt kollektivt, som også skal bringe sejren hjem mod Ajax. 

Tottenham mangler en skadet Harry Kane og Heung-Min Son, som har karantæne, til aftenens første semifinale i Champions League mod Ajax. Men det er heller ikke de enkelte profiler, der gør udslaget for Spurs mere end det er den samlede holdindsats, understreger manager Mauricio Pochettino på et pressemøde forud for opgøret.

”Vi er nået dertil, hvor vi er, fordi vi er et hold, og vi vil være et hold(igen i aften). Vi er ikke bekymrede,” siger argentineren ifølge Sky Sports. 

Harry Kane har været skadet, siden han måtte udgå i den første semifinale mod Manchester City, men hans manager kan nu bekræfte, at angriberen så småt er begyndt at træne igen oven på ankelskaden. 

”Hans genoptræning er rigtig god, men vi kan ikke skabe grundlaget for en ide, som ikke kan opnås. Men han er meget fokuseret, og vi må se, hvad der sker. Vi tjekker hans tilstand hver dag,” svarede Pochettino på spørgsmål om, hvorvidt Kane kan blive klar til returopgøret mod Ajax i semifinalen. 

Heung-Min Son stod for tre ud af de fire mål, som Spurs scorede i de to kvartfinaler, så koreanerens manglende tilstedeværelse i Londonklubbens offensiv, kan blive svær at undvære. Son er dog tilbage i returopgøret. 

Tottenham tabte i weekendens lokalopgør mod West Ham i Premier League. Et nederlag, som kom af stress og udmattethed, mener manageren. Men den slags undskyldninger er der ikke for at præstere i aften, siger han. 

”Det er en kamp, der er umulig at blive at træt af. Det er alt sammen mentalt. Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal være energiske,” siger Pochettino. 

Tottenham – Ajax bliver vist på 3+ klokken 21.