Bosniens landstræner Robert Prosinecki mener, at Edin Dzeko – som han anser for at være en af verdens bedste angribere – vil væk fra Roma og til Inter. 

Edin Dzeko har længe været sat i forbindelse med et skifte til Inter. Nu fortæller angriberens landstræner for Bosnien, at den 33-årige Roma-spiller giver udtryk for at ville gennemføre et sådant klubskifte. 

”Vi har ofte talt om Inter. Også for et stykke tid siden talte vi sammen om hans situation og mulige skifte til Inter,” siger Robert Prosinecki til passioneinter.com. 

”Uden at tage noget fra Roma, som også er en fantastisk klub, så har han nu chancen for at komme til Inter, hvor han kan indfri højere mål end, hvad han har kunnet i den italienske hovedstad,” siger Dzekos landstræner. Prosinecki mener, at angriberen stadig har 2-3 gode år på højeste niveau i sig. 

”Conte har sagt til mig, at Dzeko var en af de angribere, han gerne vil have, og jeg sikker på, at han vil få stor succes i Inter. Jeg vil gerne se ham i en klub, hvor han har større chance for at vinde trofæer. Inter er et fantastisk hold med en træner som Conte.”

Robert Prosinecki anser Edin Dzeko for at tilhøre den absolutte top blandt angribere i europæisk fodbold – også selvom Roma-spilleren er ved at være oppe i årene. 

”For mig at se er han helt sikkert en af de bedste angribere i verden. Han er en af de bedste angribere, jeg har set arbejde på en fodboldbane. Det siger jeg ikke kun, fordi han spiller for Bosnien, men jeg har fulgt ham i lang tid. Han har gjort store ting alle de steder, han har spillet – fra Roma til Wolfsburg og Manchester City har han scoret mål og vist stor klasse,” siger Robert Prosinecki til passioneinter.com

Inter har længe været sat i forbindelse med Manchester United-angriberen Romelu Lukaku, og hvis den handel glipper , nævnes Edin Dzeko som et alternativ i italienske og engelske medier.