Bayern Münchens polske angriber Robert Lewandowski fortæller om, hvordan det var at træne under Jürgen Klopp i Dortmund. Hårdt, men godt, siger han.

”Jeg husker mine første seks måneder i Dortmund, hvor træning under Klopp var meget hårdt. Jeg var meget ung, og jeg ville vise alle, at jeg kunne give mig 110 procent til hver træning. Efter to, tre måneder var jeg færdig af træthed og var ikke i stand til at vise, hvad jeg kunne. Det var for meget for mig, og jeg havde brug for måneder med let træning for at komme tilbage i form. Men når jeg ser tilbage på tiden nu, så lærte jeg meget. Efter et par måneder var min krop igen klar til at arbejde hårdt. Da vi ramte november, scorede jeg en masse mål, og mine holdkammerater sagde, at nu var Robert tilbage for fuld kraft, og så vidste jeg, at fra nu af kunne jeg vise, hvad jeg duede til.”

Sådan udlægger Robert Lewandowski den første tid med Jürgen Klopp som træner, da den nuværende Liverpool-manager var træner i Borussia Dortmund.

I interviewet med BBC fortæller polakken, at hans afslutninger tog nogle år om at komme op på det niveau, de har nu, hvor han igennem flere sæsoner har scoret mål på stribe. 

”Jeg blev hængende efter hver træning og øvede afslutninger med begge fødder. Det var vigtigt at være systematisk og gentage de samme bevægelser. Det var ligegyldigt, hvad jeg gjorde sammen med holdet, jeg følte, at jeg var nødt til at øve ekstra for mig selv efter træning. Nogle gange øvede jeg mig uden en målmand, som sikkert ikke ville have haft tid eller var blevet træt af mig i længden, da jeg blev ved i flere timer,” siger han til BBC. 

Og med tiden gav træningen pote.