Cristiano Ronaldo har vænnet sig til, at mange kritikere gerne ser, at han fejler, siger portugiseren i et interview. 

Cristiano Ronaldo har netop vundet det italienske mesterskab med Juventus, men det betyder ikke, at han ikke er blevet ramt af kritik. Den 34-årige portugiser vandt Champions League tre år i træk med Real Madrid, inden han kom til Torino, men da Juventus røg ud til Ajax i årets kvartfinale i den europæiske klubturnering, havde pressen en mulighed for at pege fingre ad ham, siger han i et interview med La Repubblica. Og den femdobbelte vinder af Den Gyldne Bold skal helst fremstå så perfekt som muligt i iagttagernes øje, mener han. 

”Jeg tror ikke, at folk tror, at jeg er en robot, men de ser på mig som en person, der har aldrig bør have problemer, være ked af det eller have bekymringer. Folk forbinder det at have succes og penge med at være uden bekymringer. Hvordan han være ked af det, når han er millionær?” spørger superstjernen retorisk. 

”Jeg ved, at folk står klar med deres rifler og venter på, at jeg brænder et straffespark eller fejler i en vigtig kamp. Det er en del af mit liv, og det må jeg forvente og acceptere. Det har jeg også gjort i mange år. Jeg vil dog ikke benægte, at det nogle gange generer mig. Det virker som om, jeg må bevise mig selv endnu mere år efter år,” siger Ronaldo til det italienske medie. 

Det kan være vanskeligt ikke blot at skulle leve op til egne forventninger, men også alle andres og bære et stort ansvar på skuldrene, pointerer han. Det gælder også forventningerne fra hans familie, hans mor og hans børn. 

”Der kommer et tidspunkt, hvor man siger; hør her, lad mig være.”

Men samtidig vil han også gerne bevise over for medierne og omgivelserne, at han stadig har masser at give af, siger Cristiano Ronaldo.

”Folk dømmer dig konstant. Det er ovre nu, siger de. Han er 33, 34, 35 år. Han burde stoppe nu. Så får du lyst til at bevise over for dem, at jeg stadig er mig. Jeg ved ikke, hvornår jeg vænnede mig til det, men det er sandt, at jeg har følt et pres, siden jeg var meget ung. Da jeg tog til Madrid, var jeg den dyreste spiller i historien. I de seneste 10-12 har jeg haft et ekstra pres, som ikke kun var det pres, jeg lægger på mig selv, men også det som alle andre lægger på mig.”