Bayern Münchens præsident håber, at Real Madrids nuværende ungdomstræner Xabi Alonso en dag vender tilbage til den sydtyske klub som træner. 

Det ligger i kortene, at Xabi Alonso skal blive træner for et professionelt seniorhold på et tidspunkt. I øjeblikket er den 37-årige spanske verdensmester træner i Real Madrid, hvor han står i spidsen for klubbens U13-hold, der vandt en ligatitel i marts måned. Det er hans første sæson som træner, men allerede nu melder Bayern Münchens præsident ud, at klubben gerne ser Xabi Alonso vende tilbage som træner på et tidspunkt for den sydtyske klub, som han spillede for fra 2014 til 2017. 

”Han træner i Spanien nu, og det ser ud som om, at han kommer til at træne Real Madrids U19-hold i næste sæson,” siger Karl-Heinz Rummenigge til Marca. 

”Jeg tror, at vi må gøre en indsats for at bringe ham tilbage til Bayern på et tidspunkt. Den bedste midtbanespiller vi har haft i de senere år, har været Xabi Alonso. Han var ikke den hurtigste, men han var den bedste rent strategisk, og den mest intelligente jeg har set på vores midtbane,” siger den tyske klubpræsident, som tror på, at spanierens evner på banen også vil gøre ham til en dygtig træner. 

”Han var en vidunderlig spiller, der taler fire sprog – inklusiv tysk – flydende. Han var en rigtig personlighed. Jeg vil gerne se ham vende tilbage til Bayern München en dag, han er en sand gentleman,” siger Rummenigge til den spanske avis. 

Bayerns nuværende træner Niko Kovac har fået en del kritik i løbet af sæsonen, hvor klubben blandt andet røg ud af Champions League i 1/8-delsfinalerne mod Liverpool. Men Bayern ligger dog på førstepladsen i Bundesligaen med to point ned til Dortmund på andenpladsen. Der mangler tre runder i den tyske liga.