33-årige Lasse Schöne bekræfter, at han skifter fra Ajax til italienske Genoa. Klubben og Serie A tiltaler ham, fortæller den danske landsholdsspiller. 

Lasse Schöne har bekræftet, at han skifter til Genoa og har en mundtlig aftale på plads med den italienske klub. I et interview med hollandske Voetbalprimeur, som BT har gengivet dele af, fortæller den 33-årige midtbanespiller, at det ikke var en nem beslutning at sige farvel til Ajax, hvor han har spillet siden 2012 og kom til fra NEC. 

”Det var et svært valg. Men jeg tænkte: ‘jeg tager en snak med Genoa, og ser på det’. Det gik godt,” siger danskeren, der håber på at få en god afsked med Ajax’ fans på klubbens hjemmebane i Amsterdam. 

”Jeg har set andre sige farvel, og det ønsker jeg også. Om de (Ajax, red.) vil det, er noget andet. Det ville være smukt,” siger han Voetbalprimeur. 

Men nu begynder et nyt fodboldeventyr, og Lasse Schöne glæder sig til at komme gang med at spille Serie A-fodbold. 

”Genoa har planer med mig, og jeg føler mig ung. De ser på en 33-årige spiller med andre øjne i Italien, og det er et hold, der gerne vil spille fodbold. Det tiltaler mig, det samme gør Serie A.”

Lasse Schöne fortalte i sidste uge, at han havde talt med sin familie om beslutningen, som også krævede flere samtaler med Genoa, før han sagde ja til skiftet. Danskeren har spillet 45 landskampe og scoret 3 mål. 286 kampe er det blevet til for Ajax. Dermed er han den udlænding, der har spillet flest klubkampe for det hollandske mandskab. 

I Genoa bliver Schöne klubkammerat med en anden dansker, nemlig den 26-årige midtbanespiller Lucas Lerager. Genoa undgik akkurat nedrykning til Serie B i sidste sæson.