Den danske angriber Kasper Dolberg har tidligere haft en svipser i spansk fodbold, da han i efteråret 2022 var på leje hos Sevilla.

Dette ophold bød ikke på den forventede succes, men det ser ikke ud til at have skræmt andre klubber fra La Liga væk fra at vise interesse i ham.

Ifølge den tyrkiske transferjournalist Ekrem Konur, er det især Girona og Valencia, der holder et vågent øje med Dolbergs præstationer i Anderlecht, hvor han har tilbragt den nuværende sæson efter et skifte fra Nice til en pris af 37 millioner kroner.

I Valencia overvejes Dolberg som en mulig erstatning for Roman Yaremchuk, der i øjeblikket er på lån fra Club Brugge. Det er endnu usikkert, om Valencia vil gøre lånet permanent. På den anden side, med Girona som en potentiel ny klub, kunne Dolberg finde sig selv i Champions League-kampe næste sæson, takket være Gironas overraskende præstationer i La Liga, hvor de blandt andet har nydt godt af tidligere FCM-spiller Artem Dovbyks målscoringer.

Kasper Dolberg har vist sig at være en nøglespiller for Anderlecht i denne sæson med 12 mål i 25 ligaoptrædener. Hans tilstedeværelse i Bruxelles-klubben er også understøttet af et dansk netværk, herunder Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Mads Kikkenborg, og Anders Dreyer, samt cheftræner Brian Riemer og sportsdirektør Jesper Fredberg, der alle bidrager til et stærkt dansk aftryk i klubben.