Selvom AGF har klaret sig gennem slutspillet i de to seneste sæsoner, er der intet, der er sikkert, siger Peter Christiansen. Alt skal sættes ind på at overleve i superligaen. 

AGF og Vejle tørnede sammen i går aftes i første runde af slutspillet for de nederste otte hold i superligaen. Aarhusianerne kom foran efter 62 minutter på et mål af Jan Stage, men måtte reddes af en scoring af Patrick Mortensen i sidste minut, da Vejle i mellemtiden havde scoret to gange, så kampen endte 2-2. Resultatet betyder, at AGF stadig ligger øverst i Pulje 1, men kun med tre point ned til Sønderjyske og Vejle under stregen. 

I et interview med Aarhus Stiftstidende fortæller sportchef Peter Christiansen da også, at overlevelse er det eneste, der tæller fra nu af. 

”Jeg vil gerne sige, at der er ikke nogen i AGF, der ikke ved, hvad vi står i, og som ikke er ydmyge i forhold til hele situationen. Der er mange, der tror, at vi går og bilder os selv et eller andet ind i forhold til, hvor gode vi er og alt det der. Men det er der altså ingen, der gør. Vi kender godt til alvoren i det, og ved udmærket godt, hvad det er for kampe, svære kampe, der venter. Der er ikke noget fantasteri eller hovmod over vores tilgang. Vi skal overleve, for gør vi ikke det, er alt andet jo ligegyldigt,” pointerer han. 

På spørgsmålet om, hvorvidt det giver ham ro i maven, at klubben har klaret sig i en lignende situation i de to seneste sæsoner, er sportchefen afvisende. Fortiden kan ikke bruges til ret meget. 

”Det er jo forskellige hold, forskellige trupper, der har været gennem det i de andre sæsoner. Det, vi ved, er, at alle kampe bliver tætte. Der er så meget på spil, og den intensitet, der er i de her kampe, den skarphed, der skal være på de forskellige parametre, det er sgu svært at bruge erfaring til noget der,” siger han til den aarhusianske lokalavis. 

Skuffelsen over ikke at ende i top-6 må også pakkes væk. 

”Det handler om at få renset hovederne på spillerne, og så skrive overlevelse henover det hele. Jo, vi ved, hvad det er, og hvad vi går ind til. Men det ved de andre i vores pulje altså også godt,” konstaterer ’PC’ over for Aarhus Stiftstidende.