Tottenham vandt 3-2 over Ajax på et mål dybt inde i overtiden, som betød, at klubben er i Champions League-finalen mod Liverpool. Og netop modstanderen i finalen har inspireret Spurs, siger klubbens manager. 

Det har ikke skortet på vilde comebacks i Champions League i denne sæson. Tirsdag var det Liverpool, der leverede sensationen med en 4-0-sejr over Barcelona på Anfield, som var nøjagtig det resultat, der skulle til for at nå i finalen, efter den første semifinale blev tabt 3-0. I går var det så Tottenhams tur til et comeback i den anden semifinale mod Ajax, hvor Londonklubben skulle have en sejr, efter det hollandske mandskab havde trukket det længste stik med en 1-0-sejr i den første kamp. 

I det 96. minut skete det så: Lucas Moura scorede sit tredje mål i kampen, og der stod 3-2 til Tottenham på måltavlen, og både spillere og staben fra Spurs var i ekstase. 

”Jeg tror, det er en af de vigtigste aftenener i mit liv,” sagde Mauricio Pochettino efter kampen ifølge BBC Sports. Tottenhams argentinske manager var selv grædefærdig og i vild jubel med sine spillere, da dommeren fløjtede forestillingen af. 

”At få klubben i finalen i Champions League … Jeg tror, det er tæt på et mirakel. Ingen troede på os fra begyndelsen af sæsonen. Nu er vi så tæt på at slutte i top-fire i Premier League, og vi har muligheden for at spille finale(i CL) i Madrid mod Liverpool.”

Netop Liverpools triumf mod Barcelona havde Pochettino nævnt for sine spillere i optakten til kampen, sagde Danny Rose. 

”Vi så Liverpools kamp(mod Barcelona), som viste os, at intet er ovre, til det er ovre. Vores manager brugte Liverpools præstation som eksempel over for os på hotellet før kampen. Han kan godt leve med, at vi taber, men det skal være på den rigtige måde,” pointerede den engelske højreback, som mener, at Tottenham var heldige med at komme i finalen, som holdet nu ser meget frem til.