Ståle Solbakken fortæller, at han ikke gider at bruge energi på at bekymre sig om, hvad FC Københavns ejere tænker, når klubben skal forsøge at spille sig tættere på europæisk gruppespil i aften. 

I aften spiller FC København returopgør i Parken mod Røde Stjerne. Det første opgør i Beograd endte 1-1, og trækker det danske mesterhold det længste strå i aften, er holdet sikret en plads i Europa Leagues gruppespil og skal spille sidste og afgørende play-off kampe om at komme i Champions League. Derfor er der masser af millioner og prestige på spil. Som Ekstra Bladet skriver vil en sejr gøre ledelsen og ejerkredsen i FC København glade. Men deres bekymringer gider træner Ståle Solbakken ikke tænke på. 

Det skriver Nyheder24.dk.

”Jeg er fløjtende ligeglad med bestyrelsen og ejerne. Jeg tænker 0,000 procent på Lars Sejr, Erik Skjærbæk og Bo Rygaard (formanden). De ved, at det er sport og fodbold. Det er stolpe ind og stolpe ud. Men jeg kan love for, at jeg og hele den sportslige ledelse gør alt, hvad vi kan for at opfylde målsætningen om et europæisk gruppespil,” siger nordmanden på et pressemøde forud for aftenens opgør. 

Ekstra Bladet skriver, at en samlet sejr over Røde Stjerne vil garantere FC København cirka 45-50 millioner kroner, mens en yderligere sejr over schweiziske Young Boys i en eventuel tredje kvalifikationsrunde til Champions League, vil betyde en nettogevinst på 40- 45 millioner oveni hatten. Ståle Solbakken pointerer, at europæisk deltagelse også er afgørende, når klubben skal tiltrække forstærkninger. 

”Kampene i Europa er måske det vigtigste og stærkeste argument, vi kan bruge, når vi skal hente forstærkninger. Når vi henter nye spillere, har vi altid tre argumenter: Kampene i Europa, de store muligheder for at vinde trofæer og så lægger vi altid en karriereplan for dem, der kommer her, siger FCK-træneren. 

FC København – Røde Stjerne bliver vist klokken 20 på 3+.